Intretinere exterior

 

Instalatia de spalare automata
Vopseaua autoturismului dumneavoastra este rezistenta – acesta poate fi spalat fara probleme in instalatii de spalare automate. Instalatii moderne asigura o ingrijire optima si sunt mai putin poluante decat o spalare manuala.
Vopseaua matuita in urma spalarii, sau chiar prezenta unor zgarieturi, semnaleaza o defectiune a instalatiei de spalare: alegeti instalatiile din dotarea service-urilor noastre!

Spalare manuala – trebuie stiut cum
Cel mai important lucru, in cazul spalarii manuale, este utilizarea unei cantitati mari de apa pentru a inmuia si a indeparta apoi murdaria, fara a folosi in acest scop buretele. Altfel, particulele de murdarie ramase se comporta ca un material abraziv fin. Ulterior, se poate utiliza un burete moale sau o perie de spalare- stergand, fara a presa prea tare, intai partile superioare. Parti deosebit de expuse la murdarire, cum sunt rotile- trebuie curatate la sfarsit, de preferinta cu ajutorul unui alt burete. In final, masina se va curata din nou cu multa apa si se va sterge cu lavete speciale (din piele).

Spalare cu jet (cu presiune)- atentie!
In acest caz trebuie respectate neaparat instructiunile de lucru, in mod deosebit cele referitoare la presiune si la distanta minima (min.15 cm!). Trebuie de asemenea avut in vedere ca distanta fata de materialele cu duritate mica (cauciuc, materiale izolante) sa fie suficient de mare. Atentie deosebita trebuie acordata agentilor de curatare utilizati. Niciodata acestia nu trebuie sa vina in contact cu suprafata fierbinte de vopsea – in general este bine sa evitati sa spalati masina in soare! Operatia de aplicarea a materialelor de lustruire este necesara numai atunci cand vopseaua a capatat un aspect neplacut si cand nu se mai poate obtine luciul cu ajutorul agentilor de conservare. Daca materialul de lustruire utilizat nu contine si agenti de conservare, se recomanda efectuarea ulterioara a tratamentului de conservare. Va rugam sa acordati atentie faptului ca partile componente acoperite cu vopsea mata si piese din material sintetic nu trebuie tratate cu agenti de lustruire sau cu ceara solida de conservare.

Mici defecte de vopsea
Pentru a evita formarea de rugina, mici defecte de vopsea (urme de lovituri de piatra, etc.) trebuie acoperite in cel mai scurt timp cu ajutorul unui creion corector sau cu spray de vopsea. Daca totusi s-a format rugina, aceasta trebuie indepartata cu rigurozitate. Inainte de depunerea vopselei trebuie aplicat un grund anticoroziv

Piese din material plastic si crom
Parti exterioare din material sintetic se curata prin spalare normala. Daca acest lucru nu este suficient, utilizati pentru portiunea respectiva un agent de curatare pentru materiale sintetice si o laveta sau un burete moale. Pentru piesele cromate exista agenti de curatare speciali, care confera produsului respectiv luciul initial.

Jantele de aliaj usor
Pentru ca materialul jantelor sa nu fie atacat de sarea depusa pe drum sau de praful rezultat din uzura placutelor de frana, jantele trebuie spalate la fiecare doua saptamani. Dupa spalare se recomanda tratarea cu un agent de curatare special, fara acizi in compozitie. La fiecare ca. trei luni, se recomanda depunerea unei ceri solide pe jante. Eventuale defecte ale stratului de lac protector trebuie corectate neintarziat.